Επικαιρότητα ΛΣ/ΕΛΑΚΤ+

Θάνατος άνδρα στη Ν. Μηχανιώνα – Θάνατος άνδρα στην Πρέβεζα - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Fri, 15 May 2020 17:47:02
Θάνατος άνδρα στη Ν. Μηχανιώνα –  Θάνατος άνδρα στην Πρέβεζα - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στο Ηράκλειο - Διακομιδές  ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας  
 
 
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην προβλήτα Νέας Μηχανιώνας, 73χρονος.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με ιατρό, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του ανωτέρω, ενώ στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για τον εντοπισμό 80χρονου, χωρίς τις αισθήσεις του, στην περιοχή “ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ” Ν. Άρτας.
Ο 80χρονος ανασύρθηκε από λουόμενους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στον κεντρικό λιμένα Πειραιά, για περιστατικό τραυματισμού 19χρονου ημεδαπού, μέλους του πληρώματος (επίκουρος) του πλοίου. 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω άνδρας, υπέστη εντός του πλοίου κάκωση έξω σφυρού, ενώ, διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. 
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ” Μαλεβιζίου Ηρακλείου ν. Κρήτης.
Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω περιοχή, περίπου 0,8 ν.μ. από την ακτή, εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτες στενές λωρίδες αιθάλης μαύρου χρώματος συνολικής επιφάνειας 150τ.μ., η οποία στη συνέχεια διαλύθηκε με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη μέθοδο της ανάδευσης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.                       
 
 *****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
02χρονης και 86χρονου, από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
34χρονου από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, από τη Λιμενική Φλοίσβου στη θαλάσσια περιοχή Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία: