Επικαιρότητα ΛΣ/ΕΛΑΚΤ+

Αλιευτικοί έλεγχοι στην Κάλυμνο - Εντοπισμός και κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι - Διακομιδές ασθενών

Sat, 16 May 2020 13:47:25
 Αλιευτικοί έλεγχοι στην Κάλυμνο -  Εντοπισμός και κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη  - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι - Διακομιδές ασθενών
 
   Στο πλαίσιο των εντατικών αλιευτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, απογευματινές ώρες χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απο έμφορτο Φ.Δ.Χ., πεντακόσια επτά (507) κιλά διάφορα αλιεύματα, τα οποία είχαν αλιευθεί από επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος το οποίο τα είχε εκφορτώσει στη Σκάλα Μυρτιών Καλύμνου αντί του καθορισμένου λιμένα εκφόρτωσης, δηλαδή του κεντρικού λιμένα Καλύμνου (ιχθυόσκαλα).
  Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου  κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του Κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους.
 
*****
   Στον εντοπισμό δέκα (10) κιλών καπνού, προέβησαν πρωινές ώρες της 14-05-2020, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης.
   Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης φορτηγών οχημάτων μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' στο λιμένα Μυτιλήνης, προερχόμενο από Πειραιά και Χίο, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν εντός του πλοίου ύποπτο δέμα (χαρτοκιβώτιο) το οποίο περιείχε είκοσι (20) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα καπνού, συνολικού βάρους δέκα (10) κιλών, άνευ ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης. Το δέμα τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και στη συνέχεια κατασχέθηκε απογευματινές ώρες χθες, καθώς δεν υπήρξε παραλήπτης.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ τα καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδωθούν στο Τελωνείο Μυτιλήνης.
    Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.
 
*****
        Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες οι Λιμενικές Καρύστου, Ραφήνας, Λαυρίου και Ἀνδρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ἐρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σὠματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ-εμπορευματοκιβωτίων  “ETE N” σημαίας Λιβερίας, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα.
       Το πλοίο προερχόταν από το λιμένα Αλιαγά Τουρκίας με είκοσι μέλη πληρώματος και ήταν έμφορτο με 6322 MT εμπορευματοκιβώτια.
      Η βλάβη αποκαταστάθηκε απογευματινές ώρες χθες με ιδία μέσα και το πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά με ασφάλεια, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοϊας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
*****
      
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-38χρονου, από το λιμένα ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-88χρονης, από το λιμένα Καλάμου Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτωλοκαρνανίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313, και,
-33χρονου, απο το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 11141.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία: