Επικαιρότητα ΛΣ/ΕΛΑΚΤ+

Ημιβύθιση σκάφους στον Άγιο Νικόλαο - Βύθιση σκάφους στην Κω - Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Νέα Μηχανιώνα

Wed, 17 Feb 2021 17:16:59
Ημιβύθιση  σκάφους στον Άγιο Νικόλαο - Βύθιση σκάφους στην Κω - Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Νέα Μηχανιώνα
 
   Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, για ημιβύθιση του Θ/Γ σκάφους “UZURI” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο εντός της μαρίνας του Αγίου Νικολάου.
   Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του ανωτέρω σκάφους, χωρίς να έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, τραυματισμός προσώπων ή υλικές ζημιές σε ξένα πράγματα Από τον οικείο φορέα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και τοποθετήθηκε περιμετρικά του σκάφους, κατάλληλο πλωτό φράγμα.
   Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.
 
                                                                                     *****
 
   Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, για έντονη εισροή υδάτων στο πρυμναίο τμήμα του Ι/Φ σκάφους “DELFIN” στο λιμένα Μανδρακίου Κω.
   Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση και καταστροφή του ανωτέρω σκάφους. Από τον οικείο φορέα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης.
  Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ανθρώπων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες ανέλκυσης τμημάτων του βυθισμένου σκάφους.
 
                                                                                   *****
 
    Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τα στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, στην παραλία της Αγίας Τριάδας Νέας Μηχανιώνας. 
     Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία: